Siguranţa alimentelor şi respectarea ei

Authors

  • Opopol Nicolae Ion Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu“

Abstract

Siguranţa alimentelor este activitatea care asigură şi indice care reflectă bunăstarea consumatorului. Asigurarea ei este subiectul responsabilităţii tuturor ramurilor economice implicate în producerea, procesarea, păstrarea, transportul şi distribuirea alimentelor. Diversitatea alimentelor din punct de vedere a naturii lor, procedeelor tehnologice cărora alimentele sunt supuse, adaosurile folosite în proces de fabricare, materialele cu care vin în contact produsele alimentare, cât şi durata şi condiţiile de păstrare a produselor alimentare ascund şi anumite pericole. Din aceste considerente cerinţele de siguranţă trebuie să fie menţinute pe tot lanţul tehnologic: de la câmp/fermă până la consumator. Scopul actualei comunicări este de a caracteriza succint factorii care determină siguranţa alimentelor şi a trece în revistă măsurile care pot asigura inofensivitatea lor

Published

2017-07-31

Issue

Section

Research Article