Indicii calităţii apei potabile – Factori de risc în instalarea osteoartrozei
Rezumat
Apa este substanţa cea mai răspândită, dar totodată cel mai puţin studiată. Problema calităţii apei este mereu actuală. Consumul apei necalitative infl uenţează negativ starea de sănătate, provocând diverse patologii. În lucrarea dată ne-am propus drept scop analiza calităţii apei decentralizate din mediul rural. Astfel, persoanele afectate de osteoartroză, folosesc apă potabilă intens mineralizată, bogată în sulfaţi, cloruri, hidrocarbonaţi, calciu şi sodiu, în comparaţie cu acelea persoane care nu au dezvoltat maladia dată. Studiul a stabilit legătura directă dintre calitatea apei, inclusiv duritatea şi gradul de mineralizare a ei, şi morbiditatea prin osteoartroză.Descărcări
Publicat
Număr
Secțiune
Licență
Copyright (c) 2012 Buletinul Academiei de Științe a Moldovei. Științe medicale
![Creative Commons License](http://i.creativecommons.org/l/by/4.0/88x31.png)
Această lucrare este licențiată în temeiul Creative Commons Attribution 4.0 International License.