Monitorizarea factorilor de mediu (apă, sol, aer, produse alimentare) şi unele aspecte metodologice de decontaminare radioactivĂ
Rezumat
În această lucrare sunt prezentate rezultatele cercetărilor radiologice a probelor prelevate din diverse medii (apă, sol, aer, unele produse alimentare). Studiul a demonstrat că concentraţiile radionuclizilor Cs137 şi Sr90 nu au depăşit nivelul maxim admisibil. Un nivel sporit, dar în limitele normei, s-a înregistrat în unele produse alimentare de import. Este descrisă metodologia contemporană de decontaminare radioactivă utilizată în practica mondială.Descărcări
Publicat
Număr
Secțiune
Licență
Copyright (c) 2013 Buletinul Academiei de Științe a Moldovei. Științe medicale
![Creative Commons License](http://i.creativecommons.org/l/by/4.0/88x31.png)
Această lucrare este licențiată în temeiul Creative Commons Attribution 4.0 International License.