Mercurul în obiectele de mediu şi produse alimentare – factori de risc pentru sănătatea publică

Autori

  • Țurcanu Gheorghii

Rezumat

Înţelegerea comportamentului în atmosferă a mercurului (Hg) şi impactului asupra sănătăţii publice, conţine lacune semnificative. Unele caracteristici cheie ale proceselor Hg, inclusiv a emisiilor antropice, migraţia şi concentraţia acestuia în lanţul aer–sol–vegetaţie–apă–alimente sunt încă slab cunoscute atât la nivel mondial, cât şi naţional. În articolul de faţă sunt prezentate date revuului literaturii ştiinţifice realiat în scopul de a argumenta importanţa, necesitatea şi actualitatea cercetării şi monitorizării situaţiei atribuite prezenţei şi răspândirii mercurului şi compuşilor acestuia în teritoriul ţării, pentru a formula concluzii, întemeiate pe dovezi cu privire la nivelurile de poluare a obiectelor de mediu cu mercur şi compuşii săi, precum şi impactul acestei poluări asupra sănătăţii publice.

Descărcări

Publicat

2017-07-31

Număr

Secțiune

Articol de cercetare