Extracţia fenolilor şi flavonoidelor din specia Centaurea CyanuS L
Аннотация
Obiectivul prezentei lucrări a fost de a obţine extracte polifenolice din Centaurea cyanus L. În vederea optimizării condiţiilor extracţiei s-au analizat parametrii care pot influenţa procesul: tipul şi concentraţia solventului (etanol 60 şi 80%), produsul vegetal, perioada de colectare a produsului vegetal, numărul extracţiilor. S-a demonstrat că totalul compuşilor fenolici şi flavonoidelor este maximum în extractul hidroalcoolic 60% (350.91 mgGAE/g şi 274.28 mg rutozidă/g masă uscată, respectiv), obţinut din părţi aeriene colectate la începutul înfloririi.Загрузки
Опубликован
2012-11-21
Выпуск
Раздел
Научная статья
Лицензия
Copyright (c) 2012 Вестник Академии Наук Молдовы. Медицина
![Лицензия Creative Commons](http://i.creativecommons.org/l/by/4.0/88x31.png)
Это произведение доступно по лицензии Creative Commons «Attribution» («Атрибуция») 4.0 Всемирная.