Extracţia fenolilor şi flavonoidelor din specia Centaurea CyanuS L

Авторы

  • Кхиру Татяна
  • Антогнони Фабяна
  • Нистряну Анатолие
  • Поли Феррукчио

Аннотация

Obiectivul prezentei lucrări a fost de a obţine extracte polifenolice din Centaurea cyanus L. În vederea optimizării condiţiilor extracţiei s-au analizat parametrii care pot influenţa procesul: tipul şi concentraţia solventului (etanol 60 şi 80%), produsul vegetal, perioada de colectare a produsului vegetal, numărul extracţiilor. S-a demonstrat că totalul compuşilor fenolici şi flavonoidelor este maximum în extractul hidroalcoolic 60% (350.91 mgGAE/g şi 274.28 mg rutozidă/g masă uscată, respectiv), obţinut din părţi aeriene colectate la începutul înfloririi.

Загрузки

Опубликован

2012-11-21

Выпуск

Раздел

Научная статья