Extracţia fenolilor şi flavonoidelor din specia Centaurea CyanuS L
Abstract
Obiectivul prezentei lucrări a fost de a obţine extracte polifenolice din Centaurea cyanus L. În vederea optimizării condiţiilor extracţiei s-au analizat parametrii care pot influenţa procesul: tipul şi concentraţia solventului (etanol 60 şi 80%), produsul vegetal, perioada de colectare a produsului vegetal, numărul extracţiilor. S-a demonstrat că totalul compuşilor fenolici şi flavonoidelor este maximum în extractul hidroalcoolic 60% (350.91 mgGAE/g şi 274.28 mg rutozidă/g masă uscată, respectiv), obţinut din părţi aeriene colectate la începutul înfloririi.Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2012 Bulletin of the Academy of Sciences of Moldova. Medical Sciences
![Creative Commons License](http://i.creativecommons.org/l/by/4.0/88x31.png)
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.